1e Competitiewedstrijd eindigt gelijk 2 - 2

27 september 2021
door Bertus Menkveld

Eerste competitiewedstrijd gevecht tussen PAX en Gendringen

PAX 1 speelde zondag 26 september 2021 de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Gendringen.

 

Doel: Mouro Wentink, achter: Seije Elburg, Derk Stortelder, Jorn Groot Roessink, Rick Beulink, midden: Teun Stortelder (vervanger van de in de warming up afgehaakte Max Bussink), Tom Groot Roessink, Bart Groot Roessink, voor: Roy Wolsheumer, Jurre Lassche, Daan van Bentum.

 

Vandaag een geduchte tegenstander met veel lengte en ervaring in de ploeg.

PAX is gedreven en komt in de 13e minuut op voorsprong. Daan stuurt Jurre de diepte in en die lobt de bal over keeper Tom Sinderdinck in het doel, 1-0. Gendringen trekt ten aanval en krijgt mogelijkheden. Onder meer door een goed genomen vrije trap van de geroutineerde Kelvin Meijer. Mouro redt op fraaie wijze. In de 26e minuut heeft PAX letterlijk een engeltje op de lat. Tweemaal wordt de bal ingekopt, maar beide malen voorkomen paal en lat een doelpunt.

Voor de rust toch nog de gelijkmaker. Uit een van de vele corners, die steeds gevaarlijk in het doelgebied komen, kan Mouro de bal niet voldoende onderscheppen en dan is de boomlange Luuk Messink er als de kippen bij, 1-1.

Het slotoffensief is voor PAX, maar met 1-1 wordt er gerust.

  

Na de rust komt Joost in het veld voor Seije. Beide teams strijden voor elke meter en dat verdiende meer publiek dan er nu waren. De wedstrijd leek op 1-1 af te gaan, maar er volgde een verrassende slotfase.

In de 86e minuut een snelle aanval van PAX. Jurre bedient Roy die scoort, 2-1. Dolle vreugde, maar die is van korte duur.

In blessuretijd komt Gendringen op gelijke hoogte. Paul Stubbe scoort uit een vrije trap, 2-2.

Een terecht gelijkspel, maar we waren dicht bij de drie punten.

.

Volgende week naar Velp om VVO te bestrijden. Als we met dezelfde inzet strijden kunnen we hoopvol afreizen.

 

Fred Ruiterman


Deel dit nieuwsbericht via