2 punten verloren en 1 gewonnen

1 november 2021
door Bertus Menkveld

GELIJKSPEL PAX 1 IN ZEDDAM

Zondag 31 oktober 2021 reisde PAX af naar Zeddam voor de wedstrijd tegen Montferland. Montferland is op eigen veld een stugge tegenstander, dat bleek twee seizoenen terug toen PAX pas in de slotminuten op 1-1 kwam.

Ook vanmiddag werd een struggle for life. PAX kwam direct op voorsprong, maar Montferland knokte zich naar een 2-1 voorsprong. De verdiende 2-2 kwam in de slotminuten.

Teleurgesteld omdat er weer twee punten verspeeld zijn, maar tevreden omdat er tot het laatste moment geknokt werd, hetgeen toch nog een punt opleverde.

 

Opstelling PAX:

Doel: Mouro Wentink, achter: Rick Beulink, Derk Stortelder (80. Jesse Weustenenk), Joost Horstink, Tom Groot Roessink, midden: Max Bussink, Jesse Bulten (45. Jurre Lassche), Bart Groot Roessink, Rob Arends, voor: Roy Wolsheumer, Daan van Bentum.

 

PAX schiet uit de startblokken en staat al in de eerste minuut op voorsprong. Doelpunt van Daan.

PAX heeft het betere van het spel, maar onze tegenstander verdedigt met hart en ziel en wacht op een succesvolle counter. En die komt er, gevolgd door een doelpunt. Gelukkig buitenspel, maar we zijn gewaarschuwd.

Twee voorzetten van Daan kunnen net niet verzilverd worden.

Mouro is attent bij een van counters van Montferland. Als Roy zichzelf in schietpositie brengt denkt iedereen al aan een doelpunt maar de bal springt van de paal het veld weer in.

In plaats van 0-2 wordt het 1-1. Weer een counter van Montferland en daarvan profiteert Karsten Wielers.

 

Na de rust een offensief van PAX met mogelijkheden voor onder meer Jurre.

In plaats dat PAX scoort is het weer Montferland dat een tik uitdeelt. Uit een corner volgt een kopbal van Cas Bloemers, waarna de bal in het doel verdwijnt, 2-1. Even een terugslag, maar PAX pakt de draad weer op.

In de slotminuten een pass van Daan op Tom, die de bal in de kruising schiet, 2-2.

 

Mouro zorgt met twee mooie reddingen, dat we tenminste met een punt huiswaarts keren.

 

Volgende week naar het nog ongeslagen OBW. OBW is naast het verrassende Trias favoriet voor de titel. Wat zou het mooi zijn als we voor een stunt zouden zorgen. Ook koplopers winnen niet altijd!

 

 

Fred Ruiterman


Deel dit nieuwsbericht via