4 x 4 toernooi pupillen 10 april

14 april 2021
door Bertus Menkveld

In deze rare tijd, waarin alles anders is en er geen wedstrijden gevoetbald mogen worden, werd het idee geopperd om iets te organiseren voor de pupillen binnen de mogelijkheden van de coronamaatregelen.

Ik ben samen met Rudi Vonk (trainer Pax 1), Kevin Egging (assistent trainer Pax 1), Manon van Kampen vanuit het hoofdbestuur gaan brainstormen en uiteindelijk leek het ons leuk om een 4 x 4 toernooi te organiseren met een individuele winnaar. Dit toernooi is zaterdag 10 april gespeeld. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gestemd, waardoor het grootste gedeelte van het toernooi onder droge omstandigheden afgewerkt kon worden.

We hadden de jeugd tot JO13 verdeeld in 2 groepen. Groep 1 waren de kinderen van JO8 t/m JO10. Zij waren in de ochtend aan de beurt. De tweede groep waren de kinderen van JO11 t/m JO13. Zij waren in de middag aan de beurt.

Alle kinderen hebben 6 wedstrijden gespeeld op 5 velden. Het mooie daarbij was, dat ze elke wedstrijd andere teamgenoten hadden. Dit werd allemaal bijgehouden in een Excel bestand. De kinderen moesten  na elke wedstrijd gaan kijken waar ze de volgende wedstrijd moesten spelen. Voor de jonge kinderen was dat in het begin even lastig, maar toen ze het eenmaal doorhadden, ging het prima.

De kinderen konden elke wedstrijd als team punten scoren (10 punten bij winst, 5 punten bij een gelijkspel en 1 punt per gescoord doelpunt). Het systeem rekende de punten automatisch om naar de individuele spelers. De nummer 1, 2 en 3 kregen aan het einde een prijs uitgereikt. Zowel in de ochtend- als in de middagsessie bleek het onderlinge verschil tussen de spelers zeer klein. In de middag moest er zelfs een battle aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen.

 

Wij vonden het als organisatie een geslaagde dag. Wij willen iedereen bedanken die een steentje heeft bijgedragen aan dit toernooi.


Groeten Rene Weustenenk

Eindstand ochtendsessie

  1. Ties Mars

  2. Gideon Hoebink

  3. Cas FieltEindstand middagsessie

  1. Dario ten Kate

  2. Viggo Bruil

  3. Jip Simons


Deel dit nieuwsbericht via