Blijf thuis, Bleib zu Hause

10 april 2020
door Bertus Menkveld

Blijf thuis, Bleib zu Hause

Het zijn bijzondere tijden aan de vooravond van Pasen, het moment dat de natuur zich weer van zijn mooiste kant laat zien en normaliter mensen het buitenleven in familieverband of met vrienden weer oppakken.

Hoe anders ziet het leven er nu uit als gevolg van de Covid 19 virus uitbraak, inmiddels raken wij al gewend aan wat men  de intelligente Lock Down noemt en de 1,5 meter maatschappij.

Als voorzitter van de voetbalclub Pax een wezenlijk onderdeel van ons dorp, heb ik de behoefte om op gezette tijden alle leden, sponsoren, donateurs en supporters mee te nemen over wat er zoal gebeurt binnen onze vereniging en waar wij als bestuur mee bezig zijn voor zover al niet gemeld op de Pax site of social media.

Deze week is begonnen met droevig nieuws, Wim Eenink oud bestuurslid van Pax en trouwe supporter is op 78-  jarige leeftijd overleden, wij leven mee met zijn vrouw Annie, Wendy en Erwin, Mark en Leonie alsmede kleinkinderen.

Kort daarop kregen wij bericht van het overlijden van Teun Fokkink op 84 jarige  leeftijd, Teun is lange tijd verantwoordelijk geweest voor het onderhoud van de velden en was eveneens een fanatieke supporter van onze club.

Wij wensen beide families veel strekte toe in de komende tijd en zullen in gedachten bij hen zijn.

Inmiddels is het duidelijk geworden dat de competities voor de amateurs zijn beeindigd, dit seizoen kunnen er geen teams promoveren of degraderen, jammer voor de teams die op kampioenskoers lagen, maar er zijn belangrijkere zaken op dit moment.

Het sportpark zit volledig op slot en ook de jeugd kan haar energie niet meer kwijt in een lekker potje trainen of een wedstrijd.

Het voltallige bestuur heeft al enkele keren vergaderd middels conference call met live beeld en dat ging verbazingwekkend goed.

Als bestuur hebben wij die maatregelen genomen die noodzakelijk zijn om de club op de rails te houden, zeker op financieel gebied, aangezien onze kantine inkomsten tot nul zijn gedaald.

Wij hebben direct gebruik gemaakt van de diverse regelingen die in het leven zijn geroepen om clubs met name op financieel gebied te ondersteunen om deze moeilijke periode door te komen.

Ik ben dan ook trots op mijn mede bestuursleden als er weer een vraag of een regeling voorbijkwam, er ook meteen actie is ondernomen.

In overleg met de stichting(sportpark) is er besloten om het onderhoud van de velden naar voren te halen en de renovatie van veld 4 direct na de Pasen op te starten.

Het vervroegd uitvoeren van het onderhoud betekent dat de velden met uitzondering van veld 4 weer in gebruik kunnen worden genomen.

Wellicht kunnen wij in aangepaste vorm dan weer trainen en indien mogelijk op 13 en 14 juni een onderling toernooi voor de jeugd  organiseren en vervolgens in juni ook een onderling toernooi voor de senioren. Dit zou mooi zijn voor de onderlinge contacten en uiteraard zorgt dit ook voor inkomsten in de kantine.

Alles uiteraard onder voorbehoud dat de beperkende maatregelen vanwege  het coronavirus worden opgeheven of voor clubs worden versoepeld.

Verder is besloten om veld 4 en het pannaveld te voorzien van Led verlichting aangezien wij ver over het maximum zitten van de capaciteit van de elektrische installatie waardoor wij regelmatig met het uitvallen van het licht worden geconfronteerd.

Door het pannaveld van verlichting te voorzien kan er ook in natte periodes door de jongste jeugd worden getraind, ook als het al donker is.

U ziet dat wij ook in deze onzekere periode bewust keuzes maken om onze leden te kunnen bieden waarvoor zij lid zijn van Pax.

Helaas gaan vele andere activiteiten niet door o.a. schoolvoetbaltoernooi inclusief regiofinales die Pax zou organiseren, KNVB jubileum voetbaldag met vele leuke activiteiten etc.

Hoe anders is Pasen dit jaar, geen vol voetbalweekeinde met wedstrijden op de zaterdag en 2e paasdag, vaak voor de eerste keer met een lekker zonnetje of met zijn allen naar de meubelboulevard(mis ik overigens niet) of in familieverband wat leuks doen, niets van dat alles. Het ergste is misschien nog wel het niet kunnen bezoeken van ouders,  opa 's en oma 's,  wat missen deze mensen hun kinderen en kleinkinderen.

Wij moeten echter nog even volhouden om deze crisis te boven te komen en onze naasten niet in gevaar te brengen.


Verlies nooit hoop, de vlinder van vandaag, was gisteren nog een rups.


Houd vol, blijf gezond en fijne Paasdagen.

Ben Groot Roessink

Voorzitter V. en AV. Pax


Deel dit nieuwsbericht via