Gelijkspel Pax 1 in Velp

4 oktober 2021
door Bertus Menkveld

Weer gelijkspel PAX 1

PAX 1 speelde zondag 3 oktober in Velp tegen VVO.

Een prachtige omgeving in de Veluwezoom. Maar verder trieste omstandigheden. Veel regen die dag en dus namen de PAX supporters plaats op de tribune, die op de monumentenlijst schijnt te staan. Dat de tribune de toets der jaren niet goed had doorstaan was te zien aan de gaten en losliggende planken.

 

Doel: Mouro Wentink, achter: Joost Horstink, Derk Stortelder, Jorn Groot Roessink, Rick Beulink, midden: Teun Stortelder, Rob Arends, Tom Groot Roessink, Bart Groot Roessink, voor: Roy Wolsheumer, Daan van Bentum.

 

PAX kent een moeizaam begin. Omdat VVO ook niet het beste voetbal liet zien, was er niet veel te genieten in de eerste helft.

Al had PAX in de derde minuut al op voorsprong kunnen koen als een kopbal van Roy de lat beroerd.

In de 12e minuut slaat het noodlot toe. Timmo Hoekstra profiteert van een fout van Mouro.

PAX is van slag en Mouro redt bij een gevaarlijke uitbraak van VVO.

Na een half uur met veel geploeter aan beide kanten wordt het 1-1. Daan met een mooie actie en een pass op maat op Rob, die binnenschiet.

In de 45e minuut een enorme domper. Een overbodige overtreding vlak buiten het strafschopgebied. Mouro heeft de bal niet klem en Berni van Vloten zegt dank je wel, 2-1


Na de rust komt Max in het veld voor Teun. Een gelijk opgaande strijd met de beste kansen voor VVO, maar Mouro voorkomt erger. Vooral Muqdad Hassoo zorgt met zijn snelheid voor gevaar. Jesse vervangt Derk.

Na zo?n 85 minuten eindelijk weer een flitsende aanval. Na een assist van Roy scoort Daan.

Gelukkig op de valreep een punt, maar er zijn veel verbeterpunten. Een lekkere klus voor de technische staf.

 

Zondag komt HC ?03 op bezoek. De druk zit er al aardig op.

 

Fred Ruiterman


Deel dit nieuwsbericht via