Geslaagd Ledvoetbalweekend

10 januari 2021
door Bertus Menkveld

Enthousiaste jeugdvoetballers tijdens het Pax Led voetbalweekend

Wat werd ik enthousiast toen ik de mail las over Led voetbal. Een leuke activiteit voor de jeugd en ook nog eens buiten te realiseren. Dus alles binnen de huidige corona regels en tevens gestimuleerd door de KNVB. 

Na het prikken van een datum heb ik gauw alle teams een mail verstuurd. Gelukkig waren net zoals ik de teams ook allemaal enthousiast. 

 

Afgelopen weekend was het zover. Vrijdagmiddag hebben we met de nodige vrijwilligers de velden opgebouwd en wat overdag nog niks leek gaf in het donker een super cool effect. 

Het veld inclusief het doel was volledig omtrokken en verlicht door duizenden groene led lampjes. 

De spelers van de 2 teams kregen een speciaal hesje, die verlicht was aan de voor- en achterzijde met beide rode of witte ledverlichting. Zo zag je dus waar je medespelers en tegenstanders zich op het veld bevonden. Om de keeper makkelijk te herkennen, had de keeper het hesje op de knipperlicht stand staan. De voetbal werd van binnenuit oranje verlicht met een ledlamp. 

 

Vrijdagavond 17.30uur trapten de jongste jeugd als eerste af en wat waren ze enthousiast. Super leuk en spannend. Zaterdagavond 19.30uur was de laatste ronde en zelfs de jeugd van 15 jaar en ouder hebben zich prima vermaakt. 

 

Al met al een leuke activiteit, zeker in deze onzekere tijden waar we al zo weinig mogen!


Manon van Kampen


Deel dit nieuwsbericht via