Het seizoen 2021-2022 is begonnen

6 september 2021
door Bertus Menkveld

Monsterscore PAX 1 in eerste bekerwedstrijd

PAX 1 speelde zondag 5 september 2021 de eerste wedstrijd na de coronastop in 2020,  een bekerwedstrijd, in Steenderen tegen Basteom.

PAX speelt in een poule met Basteom, Warnsveldse Boys en Keijenburgse Boys.

 

Onze nieuwe trainer Vincent met assistentie van Kevin kwamen met de volgende basisopstelling.

Doel: Mouro Wentink, achter: Seije Elburg, Derk Stortelder, Jorn Groot Roessink, Jesse Weustenenk, midden: Bart Groot Roessink, Tom Groot Roessink, Max Bussink (1e officiele wedstrijd), Rob Arends, voor: Daan van Bentum (1e officiele wedstrijd), Roy Wolsheumer. Assistent scheidsrechter Michael Teunissen.

Op de bank: Teun Stortelder, Jurre Lassche, Joost Horstink, Rinze Wissels, Luuk Heeg en Marvin Ritzerfeld. Max Gaertner en Jesse Bulten geblesseerd.

 

Basteom speelt in de vierde klas.

Na een plaagstoot van Basteom trekt PAX ten strijde en binnen drie minuten zijn er al drie riante mogelijkheden. De derde is raak. Roy bereikt Seije op de flanken en uit diens voorzet scoort Rob.

Basteom heeft geen weerwoord op het aanvalsspel van PAX en daar profiteert Roy van. Roy is ook de maker van het derde doelpunt. Een monsterscore hangt in de lucht. 0-4 door Tom.

En dan eindelijk een vlotte tegenaanval van Basteom. Het doelpunt telt niet vanwege buitenspel.

Na een half uur een knappe redding van Mouro. De ruststand is 0-5 na een door Rob ingeschoten penalty.

 

Na de rust wordt er gebruik gemaakt van de wisselmogelijkheden. PAX hoeft niet meer zonodig en Basteom kan niet. Al in de eerste minuut een spetter van Daan op de lat.

Basteom scoort in de 72e minuut tegen door Huub Rutjes. Daarna is PAX weer aan de beurt.

Roy scoort 1-6, 1-7 en 1-8.

 

Volgende week de bekerwedstrijd tegen Warnsveldse Boys, dat ook in de derde klas speelt. Deze wedstrijd wordt gespeeld op Het Elderink en dan zullen we zien of PAX de goede lijn kan voortzetten.

 

 

 

Fred Ruiterman


Deel dit nieuwsbericht via