Jeffrey Hiddink wint Gouden Schoen 2018-2019

10 juni 2019
door Leon Franken

Na een zeer spannende strijd wist Jeffrey Hiddink (Pax 5) met een nipte voorsprong dit jaar de Gouden Schoen te winnen.

Had menigeen binnen Pax gedurende het seizoen de vraag gesteld "Wie gaat dit jaar de Gouden Schoen winnen?" en weinigen hadden de naam van Jeffrey genoemd. Zelfs een paar weken voor het einde van het seizoen, zag dit er nog niet naar uit. Maar een verbazingwekkende eindsprint, waarbij hij er zelfs in de laatste wedstrijd 5 wist te scoren, liet hij de concurrentie (nipt) achter zich.

Jeffrey, die sinds dit jaar Pax 2 verruilde voor Pax 5, scoorde er dit seizoen maar liefst 27. En dat aantal was ook veruit het meest van iedereen. Echter, door de diverse ratio's betekend dit nog niet direct de overwinning. Vooral uit de hoek van Pax 3, in de naam van Robin Hulshof (22 doelpunten), en Pax 1, met zowel Roy Wolsheumer als Rob Arends (13 om 12 doelpunten), was het druk in de top van het klassement. Robin heeft gedurende het seizoen de meeste tijd bovenaan gestaan en heel af en toe kwam Roy even bovenaan. Pas richting het einde van het seizoen mengden ook Rob en de uiteindelijke winnaar Jeffrey zich in die strijd.

Op de laatste speeldag stond Jeffrey een straatlengte achter op Robin. Maar liefst 4 doelpunten had hij nodig, en zelfs Robin moest die dag nog in actie komen. "Succes d'r met, jonge" en "Dat red ie nooit" waar de geluiden die er klonken. Maar het tegendeel werd bewezen met 5 treffers in 1 wedstrijd. Robin kwam niet te scoren en bij Pax 1 zorgde niet Roy of Rob, maar Thomas met 1 treffer voor de nacompetitie voor promotie.

En daarmee was de glimmende, en tegenwoordig ook relatief zware, bokaal alsnog een prooi voor Jeffrey. Nogmaals van harte gefeliciteerd en dat je nog maar veel doelpunten voor Pax (5) mag maken!
Deel dit nieuwsbericht via