KERST 2020

21 december 2020
door Bertus Menkveld

KERST 2020

Op weg naar Kerst en het Nieuwe Jaar zitten wij  in een periode die de meesten onder ons nog niet eerder hebben meegemaakt.
Wie had kunnen denken dat wij na de 1lockdown in het voorjaar van 2020 in een 2e lockdown terecht zouden komen welke nog minimaal duurt tot 19 januari 2021.

Met veel enthousiasme zijn wij begonnen aan het voetbalseizoen 2020/2021, wel met enige beperkingen, maar er werd weer volop getraind en ook het Quick toernooi kon worden gespeeld met als hoogtepunt een geweldige vrijdagavond in een  prachtige ambiance.
De besmettingscijfers gingen de verkeerde kant op en met een klap kwam het seizoen tot stilstand. Alle competities werden stopgezet met grote gevolgen voor alle voetbalclubs van klein tot groot van profs tot de kelderklasse.
Een pleister op de wonde was dat de jeugd tot onder 19 mocht blijven trainen en eventueel onderling wedstrijdjes spelen. De selectie kon nog enige tijd aangepast trainen maar voor de lagere elftallen was het wekelijkse partijtje en de wedstrijd in het weekeinde passe.

Inmiddels zijn wij weer ingehaald in de tijd en zijn de maatregelen weer aangescherpt.
Wat is het stil op ons sportpark, normaal in het weekeinde en op trainingsavonden een drukte van jewelste met gezellig nabeschouwen in de kantine.
Als bestuur hadden wij diverse plannen op stapel staan en de ambitie om Pax weer op de kaart te zetten zowel op sportief als op sociaal maatschappelijk  gebied. Het Covid 19 virus gooide echter roet in het eten.

Het zal iedereen duidelijk zijn dat door de sluiting van de kantine wij veel inkomsten mislopen, de kantineomzet is toch een van de levensaders van onze club.  Wij mogen echter blij zijn dat de club Pax de laatste jaren een voorzichtig financieel beleid heeft gevoerd waardoor er voorlopig voldoende reserves zijn om financieel niet in de problemen te komen, maar het moet natuurlijk niet te lang duren.
Waar mogelijk hebben wij gebruik gemaakt van compensatie maatregelen vanuit de overheid.

Het allerbelangrijkste en daarvoor zijn wij bijzonder dankbaar is de onvoorwaardelijke steun van onze leden die zonder uitzondering en zonder morren hun contributie hebben betaald met zelfs spontane acties van elftallen met extra donatie omdat het jaarlijkse uitje geen doorgang kon vinden.
Minstens zo belangrijk is de steun van onze sponsoren en adverteerders die net als onze leden niet zijn afgehaakt, integendeel, wij zien hier zelf een kleine plus, toch heel bijzonder, waar ik persoonlijk erg blij van word en nogmaals de betrokkenheid alsmede de belangrijke functie van een vereniging als Pax ook in bijzondere en minder leuke tijden wordt onderschreven.
Dit is precies de leefbaarheid voor een dorp waarover zo vaak wordt gesproken.

Ik wil ook even stil staan bij diegene die hard worden getroffen door het Corona virus en allereerst die mensen die door Corona naasten uit hun omgeving hebben verloren en deze kerstmis anders zullen beleven dan voorgaande jaren. Ik wens hen veel sterkte toe met name de komende kerstdagen waar de herinneringen boven zullen komen aan hun geliefden die zij nu moeten missen.

Verder wil ik alle ondernemers een hart onder de riem steken, met name de horeca en de contactberoepen en nu ook de reguliere winkels worden hard getroffen door de gevolgen van de genomen maatregelen.
Het is bewonderenswaardig om te zien hoe inventief ondernemers daar mee omgaan en hoe daaruit prachtige initiatieven naar voren komen, van stamppotwagen tot kleding box aan huis en niet te vergeten alle maaltijden die thuis worden bezorgd, grote klasse.
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, waar je kunt koop lokaal, zij steunen ons en wij steunen hen.

Alle vrijwilligers binnen onze vereniging nogmaals bedankt voor jullie inzet, ook voor jullie is het een tijd waar de vaste gang naar ons complex niet gemaakt kan worden met gemis van de onderlinge sociale contacten en het samen koffiedrinken.

Met de komst van het vaccin komt er licht aan het einde van de tunnel en ik hoop jullie allemaal medio januari weer te kunnen begroeten.

Namens het bestuur wens ik alle betrokkenen bij onze vereniging en  een ieder die dit leest hele fijne Kerstdagen en een voorspoedig 2021.


Ben Groot Roessink
Voorzitter V. en AV. PaxTijden veranderen

2020 wereldwijd  in de ban van Corona

Daarvoor nog nooit eerder gehoord

Al vele jaren geen witte kerst meer

Door corona geen kerstoernooi en nieuwjaarsreceptie

Dat de toekomst voor ons ieder gelijk de afbeelding op de site,

er spoedig weer zonnig uitziet.


Deel dit nieuwsbericht via