Kerstgroet

24 december 2021
door Bertus Menkveld

Kerstgroet van de voorzitter

Beste mensen,

Alpha, Delta, Omicron, virussen die al lange tijd een deel van ons leven beheersen, wie had dat ooit kunnen bedenken.

Wij eindigen het sportjaar zoals we zijn begonnen in een lockdown met een grotendeels verlaten sportpark. Gelukkig heeft de Technische Commissie in samenwerking met onze trainer Vincent Selhorst en andere vrijwilligers trainingen voor de jeugd mogelijk gemaakt, grote klasse.

Het blijft apart dat de sport en ook met name de buitensport wederom het haasje is, waar een ieder het over eens is dat sporten zowel lichamelijk als mentaal erg belangrijk is. De Fast Food drive is blijkbaar een beter alternatief voor sporten.

De zoveelste lockdown en aanpassing van het corona protocol. Je vraagt je af hoever het elastiek nog op te rekken is. Een domper voor het voetbal. Dramatisch voor ondernemers waarvan velen onze club steunen als sponsor.

Ooit zullen we tegen elkaar zeggen.........corona weet je nog? Zoals op de algemene ledenvergadering gemeld, zijn we het afgelopen jaar financieel goed door gekomen mede door de steun van de overheid en onze trouwe  leden en sponsoren maar zeker ook door de acties als de Rabo Club Support, Grote Club Aktie en de acties van de  plaatselijke Albert Heijn en de Plus supermarkt.

Gelukkig hebben wij nog net op tijd, 11 december, de Algemene ledenvergadering kunnen houden, weliswaar op een zaterdag en op een ongebruikelijk tijdstip van 15:00 uur.

Ik kijk met een goed gevoel terug op de ledenvergadering met een puike presentatie van de financiele cijfers over de afgelopen jaren.

Dit was ook het moment waar wij afscheid konden nemen van Mirjam Burghout en Edwin Lahuis van het jeugdbestuur en Louise van Zuijdam en Mark Oortgiesen van het hoofdbestuur.

De Algemene ledenvergadering heeft unaniem besloten om Niels Wenting te benoemen tot lid van verdienste, een titel die Niels ten volle verdient.

Zittend achter mijn bureau en de computer op kerstdag moet ik denken aan alle vrijwilligers van onze club die wekelijks paraat staan voor onderhoud, schoonmaken en begeleiding van de teams.

Vooral ook de mensen die wekenlang de Coronapassen hebben gecontroleerd met name de mensen van het jeugd- en hoofdbestuur. Het was goed om te zien dat de leden zonder morren en al vaak met de telefoon in de aanslag of de papieren versie de controles ondergingen.

De feestdagen zo aan het einde van het kalenderjaar zijn het moment om het jaar 2021 de revue te laten passeren, al mijmerend wil ik toch nog even stilstaan bij het overlijden door een tragisch ongeluk van Job Weustenenk.

Op zo een jonge leeftijd uit het leven te worden gerukt is verschrikkelijk en wensen zijn familie dan ook alle sterkte toe om dit grote verlies te verwerken.

Wat zal het jaar 2022 ons brengen, verlost de boosterprik ons van toekomstige lockdowns, worden de competities weer op korte termijn hervat?

Als bestuur zij wij er klaar voor, wij gaan met veel enthousiasme het nieuwe jaar in met als speerpunten hoe betrekken wij ouders, grootouders en iedereen die het leuk vindt om iets te doen voor onze club, laat ons en de kinderen niet in de kou staan.

Belangrijk worden ook de Gemeenteraad verkiezingen in het voorjaar, eindelijk hebben wij sport prominent op de politieke agenda gekregen en waarbij gelden vrijkomen voor de sportclubs ten behoeve van ondersteuning en onderhoud dan wel vernieuwing van de sportlocaties. Ik roep een ieder dan ook op om de diverse partijprogramma 's goed door te lezen.

Op de valreep ook nog twee teams die kampioen zijn geworden en wel meisjes onder 17 en jongens onder 13 (moet nog altijd wennen) meisjes, jongens, trainers en leiders van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap en ook nog ongeslagen kampioen.

Ik wens jullie het allerbeste voor het nieuwe jaar .

Geluk in grote en kleine dingen en gelukkig met elkaar!

Blijf bovendien gezond, het hele jaar rond.


Met sportieve groet,

Ben Groot Roessink

Voorzitter V en AV Pax


Deel dit nieuwsbericht via