Meiden en Vrouwen Voetbal Achterhoek

2 februari 2020
door Bertus Menkveld

Meiden en Vrouwen Voetbal Achterhoek

De tijd dat dat voetballen alleen iets voor mannen was, is eigenlijk al lang verleden tijd. Het aantal voetballende meiden en vrouwen stijgt al jaren, ook in de Achterhoek. Veel clubs in de Achterhoek hebben het meiden en vrouwenvoetbal omarmt en dat is een mooie ontwikkeling. De toestroom van vrouwelijke leden is een enorme kans voor verenigingen, maar hoe zorg je er als club voor dat iedere voetbalster op haar eigen niveau kan voetballen? Hoe zorg je er als club voor dat een talent genoeg uitdagingen krijgt? In 2019 is de MVVA opgericht. Zij bieden talentvolle meisjes de kans zich te ontwikkelen met leeftijdsgenoten.  In het voorjaar van 2020 wordt gestart met MO13, bij aanvang van het nieuwe seizoen stromen zij door naar MO14, en zal er een nieuwe MO13 worden samengesteld.

Wij zijn er als Pax trots op jullie te vertellen dat er 2 speelsters van Pax zijn gescout uit een groep van 90 aanmeldingen!

Danée Harmsen en Meyke Jacobs

Speelsters uit de JO13-1 die getraind worden door Jan van de Brink en Gerdo Bruil. Deze meiden blijven lid van Pax en gaan alleen trainen met het team van de MVVA. Er zal wel worden deelgenomen aan oefenwedstrijden of een toernooi.

Vrijdag 24 januari is het team gepresenteerd aan de ouders en contactpersonen van de clubs. Hierbij is het contract getekend! Een mooie stap voorwaarts voor het meidenvoetbal.

 

Neem eens een kijkje op de site van de MVVA! www.mvva.nl


Deel dit nieuwsbericht via