Nederlaag Pax 1 in 1e competitiewedstrijd

21 september 2020
door Bertus Menkveld

Nederlaag PAX 1 in eerste competitiewedstrijd

PAX 1 speelde zondag 20 september de eerste competitiewedstrijd in Winterswijk tegen FC Trias. Na een 0-0 ruststand, capituleerden onze jongens. Trias was doeltreffender en won daardoor verdiend met 2-0.

 

Doel: Mouro Wentink, achter: Jeroen Bobbink (Daan Mennink), Joost Horstink, Derk Stortelder, Jesse Weustenenk, midden: Bart Groot Roessink (Jurre Lassche), Jorn Groot Roessink, Jesse Bulten, Rob Arends, voor: Max Gaertner,  Roy Wolsheumer. Op de bank Job Weustenenk, Daan Mennink, Michael Teunissen, Seije Elburg, Jurre Lassche, Rinze Wissels.

 

In verband met corona was er weinig publiek. Voor de aanwezigen was het in het najaarszonnetje goed toeven. Vooraf was bekend dat het kunstgrasveld van Trias aan vervanging toe was, maar Trias zelf kan een nieuwe mat niet betalen en de gemeente weigert de kosten daarvan voor haar rekening te nemen.

 

De eerste mogelijkheid is voor Trias na een vrije trap. Kopbal naast. Na ongeveer 10 minuten eenzelfde situatie voor PAX. Rob mikt naast.

Zo gaat het over en weer. Roy sprint na 33 minuten alleen op keeper Stortelers  af, maar die pareert het schot van Roy.

Een half uur heeft PAX het betere van het spel, maar dan zet Trias aan. Tot scoren komt Trias niet mede door goed keeperswerk van Mouro.

 

Nadat PAX de eerste mogelijkheid om zeep geholpen heeft, komt Trias onverwachts op voorsprong. De boomlange Kelvin Krabben wint het duel van Joost en scoort onhoudbaar voor Mouro, 1-0. De trainer van Trias brengt al of niet door blessures drie verse spelers in.

Ook PAX  wisselt. Jurre voor Bart voor meer stootkracht voorin. Trias blijft gemakkelijk overeind. PAX creeert nauwelijks kansen.

Als in de 78e minuut Kelvin Krabben 2-0 scoort op aangeven van de snelle Eddo Nyamsangya dan is de wedstrijd gespeeld.

Het zou nog spannend geweest zijn als een geplaatst schot doeltreffend was geweest. Keeper Stortelder heeft een geweldige redding in huis.

 

Volgende week thuis tegen SML. Laten we hopen dat PAX haar reputatie van onoverwinnelijkheid in thuiswedstrijden waarmaakt. Na afloop van de wedstrijd is de uitreiking van het presentatiemagazine als special van het clubblad PAX & ZO.

                                                                                                         

 

 

Fred Ruiterman


Deel dit nieuwsbericht via