Ouderwets genieten op Quick toernooi V en AV Pax

24 augustus 2021
door Hannie Zweverink

Zondag was de slotdag van het driedaagse Quicktoernooi bij V en AV Pax. Waar de hele week een regenachtige zondag werd voorspeld bleef het op een flinke bui na de hele dag heerlijk droog en zonnig.

Om 13.00 uur trapten Vorden en Ruurlo als eerste af. Na het gelijke spel voor Vorden en de nederlaag voor Ruurlo op vrijdagavond werd het nu een 4-1 overwinning voor Vorden. Daarmee was duidelijk dat Ruurlo geen kans meer maakte op de toernooiwinst maar Vorden had nog alle kansen.

De klassieker Pax - Keijenburgse Boys begon om 14.00 uur. Het begin en de eerste goede kans was voor de oranje-zwarte mannen, maar daarna nam Pax langzaam maar zeker de wedstrijd in handen. Dat resulteerde in een ruststand van 2-0 door doelpunten van Bart Groot Roessink en Rob Arends. Bij deze tussenstand zouden Vorden en Pax bepalen wie het toernooi ging winnen, na hun 1-1 gelijkspel op vrijdagavond. Met de 4-1 winst van Vorden op Ruurlo moest Pax er nog minimaal 2 bijmaken om zeker te zijn van de eindoverwinning. Pax verslapte niet en ging door op dezelfde voet met mooie goals van Daan van Bentum en Roy Wolsheumer. Maar een tegentreffer van de Boys zorgde na driekwart wedstrijd voor een 4-1 tussenstand, exact dezelfde uitslag als Vorden - Ruurlo. Roy Wolsheumer zorgde er met de 5-1 voor dat Pax - op doelsaldo - uiteindelijk aan het langste eind trok. Vorden eindigde als 2e, Keijenburgse Boys 3e en Ruurlo 4e. Daarna was het tijd voor een hele gezellige derde helft onder het genot van een hapje en een drankje.

We kijken terug op een zeer geslaagd voetbalweekend op ons mooie sportpark t Elderink. Een weekend dat mogelijk werd dankzij onze sponsoren (Quick, Ten Hag Makelaars, Van Bentum Schoonmaak, De Witte Smid en Eddo Kohler. Administratie en Advies), de inzet van vele vrijwilligers (bar en bak personeel, scheidsrechters, onderhoudsploeg en schoonmakers) en niet te vergeten ook de deelnemende teams die allemaal vanuit een sportieve instelling hebben deelgenomen. Namens het bestuur van Pax: iedereen hartelijk bedankt en graag tot volgend seizoen!

Deel dit nieuwsbericht via