Pax 1 in de beker moeizaam langs Angeren

13 september 2020
door Bertus Menkveld

PAX 1 in de beker moeizaam langs Angeren

PAX 1 speelde zondag 13 september de laatste wedstrijd in de 'bekerpoule' tegen Angeren.

Veel strijd bij beide ploegen, aangewakkerd door het hautaine optreden van scheidsrechter Arnoldus, die zichzelf helaas belangrijker vond dan de wedstrijd.

Voor de rust werd er niet gescoord. Na de rust komt PAX na een van de weinige goede aanvallen op 1-0. Het bleef bij deze stand, omdat PAX een aantal opgelegde mogelijkheden onbenut liet.

 

Doel: Mouro Wentink, achter: Jeroen Bobbink (Xander Teeuwsen), Joost Horstink (Jorn Groot Roessink), Derk Stortelder, Jesse Weustenenk, midden: Bart Groot Roessink (Daan Mennink), Jesse Bulten (Ian Bruijse), Rob Arends, voor: Max Gaertner (Michael Teunissen), Elvis Almeida (Rinze Wissels), Jurre Lassche. Op de bank Jorn Groot Roessink, Ian Bruijs, Xander Teeuwsen, Rinze Wissels, Daan Mennink, Michael Teunissen.

 

Jaren geleden speelden PAX en Angeren in de tweede klas tegen elkaar.

Angeren speelt dit seizoen in de vierde klas en zoals vooraf  werd meegedeeld, is de selectie versterkt met een aantal spelers.

Het eerste halfuur pakte Angeren de zaak energiek aan. Bij PAX was het tempo te laag en ook veel passes kwamen niet aan. De temperatuur was zeer aangenaam, maar dat was ook het enige waar de aanhang van PAX tevreden over kon zijn.

In de 40e minuut een knappe redding van Mouro na een uithaal van Niels Kleijn.

Ook PAX krijgt nog een mogelijkheid, maar Joost kopt de bal in het zijnet.

 

10 minuten na de rust speelt Jesse W zich vrij. Er volgt een afgemeten pass op Max, die met een strak schot doelman Joost Derksen kansloos laat, 1-0.

Ook na de rust loopt het nog niet zoals we eigenlijk verwachtten op basis van het spel van voor de coronacrisis en  de bredere selectie.

Desondanks kreeg PAX een paar uitgelezen mogelijkheden, die niet werden benut. Daardoor bleef het tot het eind spannend. Mouro werd de matchwinnaar door in de 88e minuut een poeier van een van de spelers van Angeren bekwaam weg te stompen.

Scheidsrechter Arnoldus trakteerde in de tweede helft een paar spelers op een gele kaart.

 

Zondag begint de competitie met de uitwedstrijd tegen FC Trias in Winterswijk.

Het belooft een zware competitie te worden. Zo 'n  eerste wedstrijd mogen we niet verzaken.

Dat vergt wel concentratie en vechtlust op een hopelijk (gedeeltelijk) vernieuwd kunstgrasveld.

                                                                                                         

 

 

Fred Ruiterman


Deel dit nieuwsbericht via