PAX 1 KAN ZEGEREEKS NIET DOORZETTEN VERLIES TEGEN DOETINCHEM

11 maart 2022
door Hannie Zweverink

De thuiswedstrijd tegen Doetinchem werd gespeeld op veld 3. Grasvelden zijn in deze tijd van het jaar moeilijk bespeelbaar en dat was nu ook het geval. Overigens hadden beide partijen daar last van.

Dat er veel op het spel stond, namelijk plaats 4 op de ranglijst, was vanaf het begin duidelijk. Gedurende de wedstrijd werd duidelijk, dat Doetinchem PAX verbaal de baas was. Uiteindelijk was Doetinchem ook op voetbaltechnisch gebied beter.

 Opstelling PAX:

Doel: Mouro Wentink (Marvin Rutzerfeld), achter: Tom Groot Roessink, Derk Stortelder (Jesse Weustenenk), Joost Horstink, Jorn Groot Roessink, Rob Arends (Mauro Ellenkamp), midden: Bart Groot Roessink (Seije Elburg), Max Bussink (Rick Beulink), Max Gaertner, voor: Roy Wolsheumer, Daan van Bentum, Roy Wolsheumer.

Op de bank: Marvin Rutzerfeld, Seije Elburg, Jesse Weustenenk, Teun Stortelder, Mauro Ellenkamp, Rick Beulink.

 Het was duidelijk, dat beide ploegen voor de winst wilden gaan. Er werd veel strijd geleverd en daarvan werd Mouro het slachtoffer. Al na vijf minuten moest Mouro het veld ruimen met een ogenschijnlijk vervelende blessure. Marvin was zijn vervanger.

Halverwege de eerste helft komt Doetinchem op voorsprong. Max van Vulpen verrast Marvin, 0-1.

Het antwoord van PAX laat niet lang op zich wachten. Een voorzet van Roy wordt door een van de verdedigers van Doetinchem in eigen doel gekopt, 1-1.

 Halverwege de tweede helft komt Doetinchem wederom op voorsprong. Na een scrimmage voor het doel van PAX scoort Owen Peters, 1-2.

Beide teams zetten de wissels massaal in.

PAX is dicht bij de gelijkmaker, maar keeper Sjoerd Heesen kan het schot van Roy pareren.

Als Doetinchem 1-3 scoort is de wedstrijd gespeeld. Alper Demiray is de schutter.

 PAX is thuis niet meer ongeslagen en haakt voorlopig af in de strijd om de vierde plaats. Maar we zijn pas op de helft van de competitie.

 Zondag Rheden thuis. Rheden staat op een degradatieplaats, maar van onderschatting mag geen sprake zijn. Met steun van onze toeschouwers hopen we op een positief resultaat.

 Fred Ruiterman 

Deel dit nieuwsbericht via