Pax -1 toont veerkracht tegen SML

28 september 2020
door Bertus Menkveld

PAX 1 toont veerkracht tegen SML


 PAX 1 speelde zondag 27 september de eerste thuiswedstrijd in de competitie tegen het Arnhemse SML. Beide teams hadden de eerste wedstrijd in de competitie verloren.

PAX toont veel veerkracht getuige het scoreverloop: 1-0, 1-1, rust, 2-1, 2-2, 3-2.

Doel: Mouro Wentink, achter: Jeroen Bobbink, Joost Horstink, Derk Stortelder, Jesse Weustenenk, midden: Bart Groot Roessink, Jorn Groot Roessink, Jesse Bulten, Rob Arends, voor: Max Gaertner,  Roy Wolsheumer. Op de bank Marvin Rutzerfeld, Daan Mennink, Michael Teunissen, Seije Elburg, Jurre Lassche, Elvis Almeida. 

In de beginfase spelen beide teams afwachtend.Er staat veel op het spel en de spelers van zowel PAX als SML schuwen de duels niet. Eigenlijk uit het niets komt PAX op voorsprong. En dat is na 18 minuten. Een voorzet op maat van Max op Rob, die raak kopt, 1-0.
Het lijkt er op, dat dit ook de ruststand wordt, maar in blessuretijd krijgt SML een corner. De bal wordt in ons strafschopgebied ingebracht en Ko Snel tikt binnen. Sneu voor PAX, maar op het scorebord prijkt 1-1. 

Na de rust gaan beide teams tot het gaatje. Dat resulteert in een aantal gele kaarten.

Na ongeveer een kwartier een wissel bij PAX, Elvis voor Max. In de 73e minuut krijgt PAX loon naar werken. De voorzet van Rob komt bij Jorn, die raak kopt, 2-1. We genieten niet lang, want een minuut later is het 2-2. SML heeft dan al driemaal gewisseld. Ook PAX wisselt maximaal. Daan en Jurre komen voor het slotoffensief.
Het wordt billenknijpen. Een knappe redding van Mouro in de 78e minuut. Dan in de 84e minuut een perfecte aanval van PAX. Daan passt op Roy en die bedient de vrijstaande Jurre, die de bevrijdende 3-2 scoort. Het blijft tot het eind spannend vanwege gevaarlijke corners en verre ingooien van de kant van SML. Rob kan het afmaken, maar mist.

Als de scheidsrechter voor het eind blaast, is er een en al blijdschap. Na afloop werd het presentatiemagazine uitgereikt in een amicale sfeer. 

Zondag Rheden uit. En daar hebben we nog wat goed te maken, want vorig seizoen werden we daar van de mat gespeeld.                                                                                               

 Fred Ruiterman

Deel dit nieuwsbericht via