PAX 17-01 kampioen

17 mei 2022
door Hannie Zweverink

Zaterdag 14 mei, het seizoen zit er bijna op. Het afgelopen seizoen hebben we nog niet verloren en maar 2 punten laten liggen bij AZSV. Dit betekent dat we volop kans maken om kampioen te worden van de 2e klasse.

Door het rare verloop van de competitie moet Pax 17-01 nog maar 1 wedstrijd en de nummer 2 op dat moment nog twee wedstrijden spelen. De voorsprong is 3 punten en een positief doelsaldo van 10. Het kampioenschap ligt binnen handbereik...maar nog eerst ZZC (Zelhem)

Begin van de zaterdag eerst een technische bespreking in de bestuurskamer van PAX. Kevin, Peter en Bas hadden een tactische opstelling gemaakt. Deze was anders dan we het afgelopen seizoen hadden gespeeld maar dat had een reden. Door het uitvallen van Sil waren we een van onze topscoorders kwijt en een aanpassing was noodzakelijk. Daarna op weg naar Zelhem. Een zonovergoten dag, een pittige warming up kan een basis zijn van een mooie kampioenswedstijd. Helaas viel Pepijn nog voor aanvang van de wedstrijd uit en kon Hessel zijn positie overnemen. 

Scheidsrechter Henry Golstein floot af voor het begin van de wedstrijd. De tos hadden we verloren en Zelhem nam snel het initiatief en zorgde meteen al voor een paar lastige momenten voor het doel van PAX.  Je kon zien dat de spanning bij PAX er goed in zat, er werd onnodig balverlies geleden en de meest eenvoudige ballen werden ingeleverd bij de tegenstander. Dit zorgde voor hachelijke momenten bij de goal van Siem. Na 10 minuten en een snelle aanpassing van het systeem begon PAX beter te voetballen en de kansen waren er voor Jay en Travis maar helaas lag de keeper van ZZC steeds in de weg. Jasper, Micah en Lars zorgden ervoor dat de verdediging weer op orde kwam en er werd een mooie aanval, aan de rechterkant door Mark en Boris opgezet. Helaas kreeg Jeffrey hem achter zijn standbeen en wederom ging hij er niet in.

De minuten tikten door en een gelijkstand was genoeg maar PAX had ook al met 3-0 kunnen achterstaan. Eindelijk rust. 

Na de rust nam Zelhem meteen het initiatief en ze gingen ervoor om PAX niet in Zelhem, kampioen te laten worden. Meteen waren er al gauw 3 goede kansen en ja hoor de 4e ging er in. Dit was niet gunstig voor PAX en gelukkig raakten we niet in paniek. Justin kwam in balbezit en tikte hem door naar Mark en die begon te pingelen in het strafschopgebied. De speler van ZZC had weinig geduld en schoffelde hem onderuit. Penalty voor PAX!! Ben nam de penalty koelbloedig en de keeper was kansloos. Jongens dolgelukkig en het kampioenschap werd al bij de cornervlag gevierd maar er moesten nog 15 minuten worden gespeeld! ZZC kreeg nog een paar grote kansen en gelukkig kon onze keeper Siem ze goed pareren. Pepijn kwam de laatste minuten ook nog binnen de lijnen en met de billen samen geknepen blies de scheidsrechter na 5 minuten extra speeltijd af. De jongens werden  gehuldigd door de vele ouders, familie en vriendinnetjes die langs de lijn stonden. Ook Ruben E, Ruben k.W. en Martijn van PAX 15-01 werden er ook bij betrokken vanwege hun invalbeurten. Een tocht door Hengelo op de platte wagen en een patatje bij PAX maakten de dag onvergetelijk en een mooie afsluiting van het seizoen. 

Martin


Deel dit nieuwsbericht via