PAX jeugd timmert aan de weg! Trots op onze PAX Pareltjes!

19 mei 2022
door Hannie Zweverink

We hebben mooie berichten over onze PAX-jeugd. Maar liefst drie spelers gaan komend seizoen voetballen voor De Graafschap.

Phyllon Veltman maakt de overstap vanuit de J08 en Ties Mars vanuit de J09. Daarnaast maakt Daan van Bentum, speler van PAX 1 maar pas 17 jaar, ook de overstap naar De Graafschap. Na zijn debuut in PAX 1 aan het begin van het seizoen volgde een stageperiode en nu kan hij aansluiten bij het 021 elftal. Wij feliciteren deze spelers van harte met de overgang naar De Graafschap en wensen hen heel succes!

 

Maar ook de overige jeugd die bij PAX voetbalt ontwikkelt zich erg goed. Zo goed zelfs dat in dit seizoen al maar liefst zes jeugdspelers hun officiële competitiedebuut hebben gemaakt voor PAX 1: naast Daan van Bentum zijn dit Siebe Meerlo, Sem Jansen, Mauro Ellenkamp, Martijn Wonnink en Marvin Rutzerveld. Het is mooi om te zien dat deze jongens zich zo goed ontwikkelen en de komende jaren kunnen gaan strijden voor een plekje in PAX 1. Een groot compliment aan alle jeugdtrainers en leiders in de jeugdafdeling van PAX! We hopen natuurlijk dat er nog vele talenten blijven doorstromen en dat het alle spelers motiveert om elke week weer iets beter te willen worden.

 

Ook ten aanzien van de meiden die momenteel bij de MVVA (Meiden en Vrouwen Voetbal Achterhoek) trainen is er nieuws te melden. Met ingang van volgend seizoen zal Meyke Jacobs PAX gaan verlaten en zich als speelster van de MO16 volledig bij de MVVA, onder licentie van de Graafschap, gaan aansluiten. Wij wensen haar veel succes met deze stap! Danée Harmsen heeft ervoor gekozen het traject bij de MVVA te beëindigen en zal met ingang van het nieuwe seizoen de MO20 bij PAX gaan versterken. Tenslotte heeft Linde Wuis eveneens besloten te stoppen bij de MVVA, zij keert terug naar haar oude club Basteom.

 

Wij wensen alle spelers en speelsters van de PAX-jeugd nog veel succes met de afronding van het seizoen. 

 

Een sportieve groet,

 

Technische commissie jeugd, technische commissie senioren en technische staf PAX 1. 

Deel dit nieuwsbericht via