Pax verliest de bekerwedstrijd tegen Eldenia

7 september 2020
door Bertus Menkveld

PAX 1 verliest in de tweede bekerwedstrijd

PAX 1 trad zondag 6 september aan in Elden tegen Eldenia, dat uitkomt in de derde klasse D Oost. Na een vroege voorsprong en een 1-1 ruststand, eindigde de wedstrijd in Eldens voordeel.

Het was de tweede wedstrijd in de poule. Vorige week won PAX met 4-1 van Elsweide.
Doel: Mouro Wentink, achter: Jeroen Bobbink (Xander Teeuwsen), Joost Horstink, Derk Stortelder, Seije Elburg (Jesse Weustenenk), midden: Bart Groot Roessink, Jesse Bulten (Ian Bruijse), Rob Arends, voor: Roy Wolsheumer, Elvis Almeida (Rinze Wissels), Jurre Lassche. Op de bank Ian Bruijse, Jesse Weustenenk, Xander Teeuwsen, Rinze Wissels. 

Vanaf de aftrap schiet PAX uit de startblokken en na een mooie aanval brengt Seije Rob in stelling, die beheerst scoort, 0-1.
Eldenia reageert onmiddellijk, maar een kansrijke mogelijkheid wordt niet benut.
De thuisploeg beschikt over een paar snelle spelers in de voorhoede, die het de achterhoede van PAX knap lastig maken. Mouro moet een paar keer redding brengen, maar is na ongeveer een half uur kansloos als Stefan Gesius op hem afkomt, 1-1.
Het laatste gedeelte van de eerste helft krijgt eerst Roy de mogelijkheid om te scoren en vervolgens Jurre, die de bal over de lat kopt. 

In de rust en de tweede helft komen alle wisselspelers in het veld.
Eldenia zet PAX de tweede helft onder druk. PAX probeert wel onder de druk uit te komen, maar wat voor de rust wel lukte - kansen creeren - lukt na de rust niet meer. Eldenia scoort wel. De rappe Marvey Ibrahim scoort tweemaal. Ibrahim is de zoon vam Ali Ibrahim, die nog bij de Graafschap heeft gevoetbald.
Met 3-1 is de wedstrijd gespeeld. 

Een nuttige oefenwedstrijd tegen een goede tegenstander. Het is te hopen dat staf en spelers er wijze lessen uit geleerd hebben. Zo werden er teveel kansen weggegeven en haalden wij de trekker te weinig over.
 Scheidsrechter Tom Schenk uit Nijmegen floot een goede wedstrijd.
 
Volgende week de bekerwedstrijd tegen Angeren op Het Elderink. 
                                                                                                  

 Fred Ruiterman

Deel dit nieuwsbericht via