REMISE PAX 1 TEGEN KAMPIOENSKANDIDAAT WITKAMPERS

2 mei 2022
door Hannie Zweverink

Op zondag 1 mei speelde PAX op sportpark Het Elderink tegen het Larense Witkampers. Witkampers was voorafgaand aan de wedstrijd de ploeg met de minste verliespunten. Keeper Mouro Wentink haakt in de warming up af. Marvin Rutzerfeld vervangt hem.

Opstelling PAX:

Vanwege blessures en verhinderingen was het even puzzelen.

Doel: Marvin Ritzerfeld, achter: Seije Elburg, Derk Stortelder, Joost Horstink, Jorn Groot Roessink, Rick Beulink, midden: Jesse Weustenenk, Bart Groot Roessink, Max Bussink, Tom Groot Roessink, voor: Mauro Ellenkamp, Daan van Bentum.

Op de bank: Mouro Wentink, Siebe Meerlo, Roy Wolsheumer, Luuk Heek, Teun Stortelder.

 

Witkampers zet PAX direct onder druk.

Christian Beuzel is een plaag voor onze achterhoede.

Hij krijgt vier mogelijkheden, maar benut er niet een, omdat onze verdediging onder aanvoering van Marvin alles in de strijd werpt om een achterstand te voorkomen.

Tussendoor schiet Bart over op aangeven van Mauro. In de 45e minuut wordt een afstandsschot van Max door de keeper van Witkampers gepareerd. Niet veel later een vrije trap voor PAX. Daan krult de bal in de verre hoek, 1-0.

Witkampers zet ook na de rust weer druk en PAX heeft geluk als de bal via de paal het veld inspringt.
Halverwege de tweede helft raakt Marvin geblesseerd en wordt vervangen door de in de warming up afgehaakte Mouro. En er is nog een wissel. Siebe Meerlo maakt zijn debuut voor PAX 1 als vervanger van Seije.
In de 68e minuut een overtreding van Derk, waarna de scheids naar de penaltystip wijst. Volgens getuigen bij de plaats delict was het buiten de zestien. De bonkige spits van Witkampers, Daan Hento, scoort, 1-1.
Over en weer zijn er in de slotminuten en ruim bemeten blessuretijd mogelijkheden.
Witkampers heeft pech als de bal tegen de lat komt.
De 1-1 stand is overigens verdiend.

Zondag 8 mei naar Rheden. Een tegenstander waarvan gewonnen moet worden maar onderschatting ligt op de loer. Niet denken die pakken we wel even.
De achterstand op plaats 4, Doetinchem, is 5 punten.
Fred Ruiterman

Deel dit nieuwsbericht via