Start Voetbalschool in Bronckhorst

20 mei 2021
door Hannie Zweverink

RT voetbalschool Bronckhorst wil jeugdspelers / jeugdspeelsters uit de gehele gemeente Bronckhorst de mogelijkheid bieden om hun voetbaltalent verder te ontwikkelen.

Rob Arends en Thomas Wolbrink. zijn 2 sportfanaten die naast zelf voetballen al jarenlang techniek -en looptraining verzorgen aan jeugdspelers. Naast het voetbal zijn ze beide werkzaam als personal trainer waardoor ze dagelijks bezig zijn met sport en gezondheid.

Vanuit deze passie zijn ze nu ook gestart met hun eigen voetbalschool; RT voetbalschool Bronckhorst. Hier willen zij jeugdspelers / jeugdspeelsters uit de gehele gemeente Bronckhorst (binnen de leeftijdscategorie 6 t/m 15 jaar) de mogelijkheid bieden om hun voetbaltalent verder te ontwikkelen.

RT Voetbalschool Brockhorst vindt het belangrijk te vermelden dat zij een samenwerkingspartner willen zijn van de voetbalverenigingen uit Bronckhorst en absoluut geen concurrent. Zij bieden spelers / speelsters een extra mogelijkheid om hun voetbalkwaliteiten verder te ontwikkelen terwijl ze daarnaast gewoon bij hun eigen vereniging blijven trainen en wedstrijden spelen. De clubs kunnen er zelfs de vruchten van plukken doordat spelers zich sneller ontwikkelen en zo hopelijk hun weg vinden naar de selectie elftallen binnen de club. Daarnaast zijn ze ook bereid om clinics op de club te verzorgen voor jeugdleden (een voetbal dag) of voor de jeugdtrainers (train de trainer) waarbij het accent zal liggen op techniek -en looptraining binnen het voetbal.

Gratis voetbal dag voor jeugdspelers

De 1gratis voetbal clinic staat al gepland op vrijdag 2 juli van 16:00 uur tot 17:30 op de velden van V en AV Pax (Elderinkweg 5, 7255 KA Hengelo). Hier kan iedereen binnen de leeftijdscategorie 6 t/m 15 jaar gratis aan deelnemen. Opgeven kan door te mailen naar; info@rtvoetbalschoolbronckhorst.nl en je naam + leeftijd door te geven. Verdere informatie over de voetbalschool staat op hun website www.rtvoetbalschoolbronckhorst.nl. Voor eventuele vragen kunt u contacten opnemen via bovenstaand mail adres of bellen naar 0622345866. 

Visie RT voetbalschool Bronckhorst.

Binnen het unieke 10-weken plan komen alle technische facetten van het voetbalspel aan bod. Deze technische facetten zullen stapsgewijs worden aangeleerd met als einddoel deze binnen een 1 tegen 1 situatie op snelheid te kunnen uitvoeren. Oftewel; De baas zijn over de bal onder weerstand. Hierbij werken zij altijd in kleine groepjes van maximaal 8 spelers per trainer zodat iedere individuele speler voldoende aandacht krijgt.

Verder zal gedurende deze 10-weken gewerkt worden aan het fysieke aspect van een voetballer waarbij rekening wordt gehouden met het individu en zijn biologische leeftijd. Denk hierbij aan; loopscholing, (start)snelheid, explosiviteit wendbaarheid, flexibiliteit, kracht etc. Dit wordt zoveel mogelijk verwerkt in vormen met bal zodat het leuk en wedstrijd gericht blijft.

Ook is er ruimte om aandacht te besteden aan het individu. Iedere speler is en ontwikkeld zich tenslotte anders. Hier ligt misschien wel de grootste uitdaging. Dus heeft een speler/speelster wat extra begeleiding en / of aandacht nodig dan zijn zij er voor diegene !Deel dit nieuwsbericht via