Talentenplan Pax

24 april 2021
door Hannie Zweverink

In 2018 zijn Thomas Wolbrink en Rob Arends begonnen met het extra trainen van de talenten binnen de Pax jeugd.


Het gaat hierbij om spelers tussen de 13 en 17 jaar oud met een max groepsgrootte van 12 spelers. 
De spelers worden geselecteerd door de TCJ (technische commissie jeugd) aangezien die alle spelers goed in beeld hebben. 
Doel van het talentenplan is om de talenten binnen de vereniging extra ondersteuning te geven bij de verdere ontwikkeling van hun talent. 
Hiermee willen we de stap naar de selectie (Pax 1 en 2) verkleinen wat er uiteindelijk toe moet leiden dat jeugdspelers (nog) meer en sneller doorbreken binnen de 1e en 2e selectie en daar een vaste waarde worden. 

Tevens hopen we net die paar spelers met echt bovengemiddeld talent dat extra zetje in de rug te kunnen geven om ze misschien die stap naar een bvo (betaald voetbal organisatie) te laten maken, al is dat uiteraard voor weinig spelers weggelegd. 

De trainingen worden gegeven op het nieuwe verlichte kunstgrasveld bij Pax. Dit veld met boarding is perfect voor techniektraining waarbij het namelijk gaat om enorm veel balcontacten zodat de spelers uiteindelijk baas over de bal worden. Tevens wordt er ook aandacht besteed aan loopscholing en bepaalde krachtvormen. 

Bij aanvang van het seizoen testen Thomas en Rob alle spelers individueel op kracht, uithoudingsvermogen, snelheid en coordinatie. Halverwege en aan het eind van het seizoen worden deze testen herhaald om zo de vorderingen bij te houden. Vorig jaar waren de resultaten bij alle spelers echt geweldig, super om te zien, aldus de trotse trainers van het talentenplan. Daaruit blijkt dat extra en gerichte training ieder speler beter maakt. Dat maken wij natuurlijk ook dagelijks mee op ons werk bij sportcentrum AeroFitt. Wanneer een training exact op maat is en de sporter heeft de juiste instelling dan maakt iedereen stapjes vooruit. 

Rob en Thomas starten 27 augustus ook met hun eigen voetbalschool genaamd RT voetbalschool Bronckhorst. Met deze voetbalschool willen we voetballers/voetbalsters binnen de leeftijdscategorie 6 t/m 15 jaar uit de gehele gemeente Bronckhorst de mogelijkheid bieden om hun voetbaltalent verder te ontwikkelen. De trainingen zullen in eerste instant plaatsvinden op vrijdagmiddag (16:00 tot 17:00 uur) op de velden van Pax.  

Bij vragen of interesse kun je nu al mailen naar info@rtvoetbalschoolbronckhorst.nl. Verdere info hierover volgt de komende tijd. 


Deel dit nieuwsbericht via