Teleurstellend gelijkspel Pax 1 in Rheden

6 oktober 2020
door Bertus Menkveld

Teleurstellend gelijkspel PAX 1 in Rheden

PAX 1 speelde zondag 3 oktober  in Rheden tegen de plaatselijke vereniging.

De eerste twintig minuten was Pax de bovenliggende partij. Doelpunten levert het offensief echter niet op. Uiteindelijk komt PAX toch op voorsprong, maar een minuut later is het 1-1. Na rust veel strijd, maar er wordt niet meer gescoord. Voor PAX een teleurstellend resultaat.

 

Door blessures en spelers verdacht op corona een aangepaste opstelling. Doel: Mouro Wentink, achter: Lars Hulshof, Derk Stortelder, Daan Mennink, Jesse Weustenenk (Seije Elburg), midden: Bart Groot Roessink (Michael Teunissen), Jorn Groot Roessink, Jesse Bulten, Rob Arends, voor: Max Gaertner,  Jurre Lassche. Op de bank Michael Teunissen, Seije Elburg, Elvis Almeida.

 

In verband met het coronavirus staan een paar toeschouwers de lijn, waaronder uw verslaggever. De weinige toeschouwers zien een goed combinerend PAX in het eerste kwart van de wedstrijd. Wat ontbreekt is een doeltreffende actie en het is een ongeschreven wet dat je dan het lid op de neus kan krijgen.

Gelukkig gebeurt dat niet, sterker PAX komt in de 35e minuut op voorsprong. Jorn zet voor en Jurre controleert de bal en scoort op fraaie wijze, 0-1.

We genieten niet lang van de voorsprong. Na een vrije trap tikt Kai Dorland, wel of niet met de hand, de 1-1 binnen.

Een teleurstellende tussenstand bij de rust.

 

Na de rust heeft PAX de wind tegen. Was PAX voor de rust dominant, na de rust is er van die dominantie niets meer te merken.

PAX moet zelfs alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen. De trainersstaf ziet ook dat PAX terugvalt en brengt wissels in. Seije voor Jesse W en Michael voor Bart.  Ook Rheden wisselt.

PAX kan in de tweede helft de ambities om in de top mee te draaien niet waarmaken. Zowel Rheden als PAX krijgen de mogelijkheid om als overwinnaar de arena te verlaten. Michael Teunissen is er heel dichtbij, maar zijn inzet wordt door een verdediger van Rheden weggewerkt.

Teleurgesteld keren we huiswaarts, want tegen dit Rheden voelt één punt als een nederlaag.

 

Zondag SC Lochem thuis.

Thuis zijn we nog ongeslagen en dat willen we graag zo houden.

Jammer dat er geen publiek mag komen, maar ik hou u op de hoogte.

 

                                                                                                         

 

 

Fred Ruiterman


Deel dit nieuwsbericht via