Update Corona maatregelen

17 oktober 2020
door Hannie Zweverink

In de persconferentie op 13 oktober zijn nieuwe corona maatregelen bekend gemaakt. Lees hierna wat dit betekent.

Beste leden,

 

Dinsdag 13 oktober jl. heeft het kabinet nieuwe maatregelen gecommuniceerd om de stijging van het aantal besmettingen met het corona virus een halt toe te roepen. Wat deze maatregelen betekenen voor ons als vereniging leest u hieronder.

 

1.    Alle competitie- en bekerwedstrijden (jeugd en senioren) worden opgeschort (in principe 4 weken). Dit behoeft geen nadere toelichting. Er wordt tot minimaal 10 november 2020 niet meer in wedstrijdverband gevoetbald.

2.    We mogen nog wel voetballen (zie hierna bij 3 en 4) maar dat geldt uiteraard alleen als je geen klachten hebt! Heb je klachten, blijf dan thuis en laat je testen. En blijf thuis totdat het testresultaat binnen is.

3.    Jeugd: alle jeugdteams tot en met 019 mogen blijven trainen en desgewenst onderling wedstrijden spelen. In de communicatie wordt soms gesproken over  -jeugdteams - en soms over - tot 18 jaar-. Op de site van de KNVB is aangegeven dat in afstemming met NOC*NSF is bepaald dat alle spelers binnen de jeugdcompetities hieronder vallen. Hier sluiten we daarom bij aan. Doordeweeks gelden de gebruikelijke trainingstijden. Het jeugdbestuur inventariseert op dit moment welke jeugdteams ook op zaterdag willen trainen. Op basis van de behoefte wordt een schema opgesteld op basis waarvan ook op zaterdag kan worden getraind (vanaf 24 oktober). Indien jeugdteams onderling wedstrijden willen spelen, dan dit graag doorgeven aan Monique Bruil (moniqueberendsen1978@hotmail.com  of 06-54296535) zodat hier in de planning rekening mee kan worden gehouden.

4.    Senioren: ook senioren mogen blijven voetballen maar wel onder strikte voorwaarden. Om in algemene zin het aantal bewegingen en contactmomenten te beperken heeft het bestuur besloten dat senioren in de genoemde periode 1 keer per week gebruik mogen maken van het sportpark. Hieraan zijn de volgende voorwaarden verbonden:

a.    ieder team dat hiervan gebruik wil maken, meldt dit bij Gerard Reezigt (gerard.reezigt@gmail.com of 06-42227580);

b.    er mag getraind worden in groepjes van maximaal 4 sporters met in achtneming van de 1,5 meter maatregel;

c.    op iedere groep van 4 voetballers is 1 begeleider aanwezig die niet deelneemt aan de training en toezicht houdt op de 1,5 meter maatregel.

   5.    De kleedkamers en kantine zijn tot 10 november 2020 gesloten. Het omkleden en douchen gebeurt dus thuis.

 

We gaan ervan uit dat hiermee voor iedereen duidelijk is op welke wijze wij binnen Pax onze voetbalactiviteiten de komende periode voortzetten. Helaas vervalt het samen kunnen zijn maar gelukkig kunnen we toch nog blijven voetballen. Zeker voor de jeugd is dat erg fijn. Hopelijk lukt het ons om samen het aantal besmettingen te laten dalen.

 

Mochten er vragen zijn, dan kunnen jullie contact opnemen met een van de bestuursleden. We wensen iedereen succes en blijf gezond!

 

Sportieve groet,

 

 

Bestuur V en AV Pax.

Deel dit nieuwsbericht via