Verdienstelijk gelijkspel in Winterswijk

29 november 2021
door Bertus Menkveld

PAX 1 HOUDT KOPLOPER TRIAS OP 1-1

Zondag 28 november 2021 reisde PAX af naar Winterswijk om het ongeslagen Trias te bestrijden.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Job Weustenenk, die op dramatische wijze in Amerika is verongelukt.

Een indrukwekkende minuut stilte, waarbij de gehele selectie van PAX betrokken was.   

 

De technische staf wilde de aanvalsdrift van Trias voorkomen en liet PAX verdedigend spelen om waar mogelijk via de counter aan te vallen.

Die tactiek wierp zijn vruchten af, want PAX kreeg meer mogelijkheden dan Trias. Voor rust lukte het niet om te scoren. Na rust wel en naarmate de wedstrijd vorderde leek er een stunt van formaat in de maak. In blessuretijd zorgde een zondagsschot voor een niet meer verwachte gelijkmaker. PAX verliet met opgeheven hoofd het veld.

 

Opstelling PAX:

Doel: Mouro Wentink, achter: Rick Beulink (66. Jesse Weustenenk), Derk Stortelder, Joost Horstink, Jorn Groot Roessink, Tom Groot Roessink, midden: Max Gaertner, Max Bussink (75. Teun Stortelder) , Bart Groot Roessink, voor: Roy Wolsheumer, Daan van Bentum (84. Michael Teunissen).

 

Het verwachte offensief van Trias blijft uit en PAX komt er waar mogelijk gevaarlijk uit. Roy en Daan krijgen de mogelijkheid om PAX op voorsprong te zetten, maar missen de scherpte en daarom gaan we rusten met 0-0.

Vlak voor de rust het enige hachelijke moment voor het door ons verdedigde doel. Trias schreeuwt om een strafschop, maar krijgt die niet van scheidsrechter Wiggers.

In de 54e minuut krijgt PAX loon naar werken. Roy passt op Daan en uit diens voorzet kopt de mee naar voren gekomen Joost raak, 0-1.

Trias valt wel aan, maar weet niet hoe ze de verdediging van PAX moeten overrompelen.

Jammer dat PAX de kans op 0-2 laat liggen. de mogelijkheden waren er wel degelijk.

In de 94e minuut slaat het noodlot toch toe. Jorrit Bemers jaagt de bal vanaf twintig meter in de touwen.

De technische staf van Trias was vol lof over het spel van PAX, dat meer verdiende dan een punt. Maar als je het zelf niet afmaakt dan ?????

 

Zondag 5 december thuis tegen Ruurlo. Of gaat de KNVB de competities stilleggen?

Ruurlo staat op een degradatieplaats. PAX is thuis nog ongeslagen. Maar gemakkelijke wedstrijden bestaan er niet. Met dezelfde inzet als vandaag mogen we een mooie pot voetbal verwachten.

 

 

Fred Ruiterman


Deel dit nieuwsbericht via